Winters Purmerend sfeervolle happening met landelijke uitstraling

Purmerend op de kaart zetten kan op vele manieren. Een daarvan is het organiseren van aantrekkelijke evenementen, die veel publiek trekken tot ver buiten de regio. Winters Purmerend wordt zo’n uniek evenement. Vandaar ook dat Citymarketing Purmerend het sfeervolle festijn van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 van harte ondersteunt. Zo veel mogelijk publiek trekken en ze laten kennismaken met onze geweldige stad. Daar gaat het om. Voor Kerstmarkten en kerstsfeer naar verre oorden? Het is niet meer nodig. Purmerend heeft iets unieks te bieden! 

Winters Purmerend

IJSBAAN, KERSTMARKT EN BOURGONDISCH PURMEREND BIEDEN VELE MOGELIJKHEDEN

Winters Purmerend sfeervolle happening met landelijke uitstraling

Een prachtige echte ijsbaan, met kerstboom in het midden en sfeervolle verlichting op de Koemarkt, een kerstmarkt, Bourgondische markt, met talrijke activiteiten en evenementen daaromheen en goed verdeeld over de hele binnenstad. Alles geïntegreerd tot een uniek sfeervol festijn in de hele binnenstad en onder de paraplu van Winters Purmerend. Het voormalige Kerst in het Park is eveneens opgenomen in Winters Purmerend, evenals de Herdertjestocht. De Santa Run is er ook weer. Alles om iedereen ‘het warme Purmerendse gevoel’ te geven. Er is veel (kerst)muziek door diverse koren. De start is al bijzonder met ‘Turn on the Lights’, waarbij de lichten op maatschappelijk verantwoorde manier worden ontstoken. Op zaterdag 8 december is ook de Wijnroute in de binnenstad (van 19.00-22.00 uur). Bij de Kerstmarkt (14 t/m 16 december) en later Bourgondisch Purmerend (21 t/m 23 december) komen blokhutten/chalets door de hele binnenstad te staan, waardoor een sfeervolle tour door de binnenstad gerealiseerd wordt. Op 21 december is een Muzikale Winteravond geprogrammeerd. Ook ‘Purmerend wenst elkaar…’ (nieuwjaarsfeest op de Koemarkt) is opgenomen in het evenement. 

Vlnr Michael Buhrs, Martine de Snaijer en Annet Rijser (Foto: Els Broers)
Schaatsen

De ijsbaan biedt gelegenheid aan vele ijsactiviteiten, zoals een curlingwedstrijd, shorttrack, schoonrijden en langebaanschaatsen. De Rabobank Waterland en Omstreken steunt het initiatief op vele manieren. Onlangs is een spaaractie gehouden voor gratis kaarten voor het schaatsen. De Rabobank organiseert ook het schoolschaatsen, waardoor enkele duizenden kinderen onder de noemer Rabobank Schoolschaatsen de ijzers kunnen onderbinden. Citymarketeer Michel Buhrs vertelt: “De Rabobank zoekt altijd de samenwerking en doet veel dat de stad rechtstreeks ten goede komt. Een belangrijke partner voor ons dus.”

Wij zijn een trotse stad, maar we uiten het nog te weinig. Nu kunnen we laten zien waar onze kracht ligt…

Belangrijke partner

Annet Rijser is, mede door haar ervaring bij het Reuring festival, gevraagd om in het bestuur van Winters Purmerend zitting te nemen voor PR en sponsoring. “Het mooie is dat veel verschillende organisaties bij dit evenement zijn betrokken. Het organisatiebureau in Dutch Events, de IJs- en Inlineskateclub Purmerend, Spurd, BIZ Koemarkt, Eggert Winkelcentrum, Stichting Purmerend 2000 Plus, PCO en Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF). Allemaal werken ze samen. Belangrijk is ook het partnership met organisaties en instellingen. Denk aan het Horizon College dat snuffelstagiaires levert voor het evenement. Een heel belangrijke partner, ook op financieel gebied, is de Rabobank Waterland en Omstreken,” vertelt Annet. 

Trotse stad

Michel Buhrs benadrukt de meerwaarde van de mooie samenwerking tussen allerlei bedrijven, organisaties en instellingen. Annet Rijser vult aan: “Wij zijn een trotse stad, maar we uiten het nog te weinig. Nu kunnen we laten zien waar onze kracht ligt. En zo kunnen we op een bijzondere manier de stad op de kaart zetten.”

Meer weten? 

www.winterspurmerend.nl 

E-mail: info@winterspurmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *