“Wij lossen problemen op, waarvan veel ondernemers niet weten dat ze bestaan…”

Het is eigenlijk een wonder dat bestuursleden van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) nog aan hun eigen bedrijf toekomen, zoveel werk besteden ze aan het vrijwilligerswerk van de ondernemersvereniging. Voorzitter Daniël Pardoen wil graag duidelijk maken hoeveel werk achter de schermen wordt verzet om Purmerend tot een ondernemender stad te maken en tot meer economische bloei te laten komen. Daniël: “Veel ondernemers denken: ‘ach, het loopt toch allemaal wel goed?’ Ja, maar dat is juist door alle inspanningen, activiteiten en werkzaam­heden van de vrijwilligers. Bij elkaar zijn voor de PRO, de werkgroepen en de Stichting Purmerend 2000 Plus wel 65 mensen, bijna allemaal vrijwilligers, werkzaam voor de ondernemers en de stad.”VOORZITTER DANIËL PARDOEN VAN PRO EN PURMEREND 2000 PLUS:

“Wij lossen problemen op, waarvan veel ondernemers niet weten dat ze bestaan…”

Citymarketing/Stadspromotie, Wonen boven Winkels, de opleiding- en banenmarkt Purmerend Werkt, Lokaal Kerstpakket, O3 (Samenwerking voor betere afstemming tussen Onderwijs, Overheid en Ondernemers), de ondernemerstalkshow NV Purmerend, Denktank Duurzaamheid. De Stichting Purmerend 2000 Plus is met al deze zaken bezig. De stichting (een samenwerking tussen gemeente en de ondernemersverenigingen PRO, PCO en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Purmerend) is de laatste jaren weer heel actief geworden. De PRO is ‘grootaandeelhouder’ in de stichting. 

Studenten en werkzoekenden

Stichting Purmerend 2000 Plus ondersteunt ook het festijn Winters Purmerend (van 8 december a.s. tot/met 6 januari 2019.), een grote happening met grote ijsbaan op de Koemarkt, kerstmarkten en andere evenementen in de feestmaand. Zo ook MIG Technet (Manuele Intelligentie Groep voor meer technisch personeel). Een van de grote projecten is de bedrijvenbeurs Purmerend Werkt. Bij dit non-profit evenement presenteren op zondag 27 januari 2019 regionale bedrijven, scholen, scholieren, studenten, werkzoekenden en belangstellenden zich aan elkaar. En dat op diverse locaties: de Koemarkt, ’t Stamhuis, Eggert Winkelcentrum, etc. Eigenlijk is Purmerend Werkt een combinatie van een bedrijvenbeurs en een stage/banenmarkt. De organisatie verwacht tussen 5000 en 10.000 bezoekers. Omdat het evenement samenvalt met een koopzondag zullen veel belangstellende bezoekers komen. De regionale bedrijven en opleidingen zullen zich tonen in stands, tenten en met speciale voertuigen. Meer dan 2000 scholieren/studenten gaan het festijn (verplicht) bezoeken. Er worden ook veel schoolverlaters en werkzoekenden verwacht. Voor bedrijven is het een ideale manier om zich te presenteren en om personeel te vinden. Behalve de diverse bedrijven en organisaties in de stands, doen ook veel winkels en horecagelegenheden mee. Als grote publiekstrekkers zijn politie, defensie en transport- en bouwbedrijven aanwezig met voertuigen en attributen. Ook ICT bedrijven en zorginstellingen zijn in overvloed aanwezig. Aan het eind van het evenement wordt in de tent van 60 x 20 meter op de Koemarkt een groot feest voor scholieren gehouden. Op een andere locatie is de netwerkborrel voor bedrijven en organisaties. 

Alles tegen kostprijs

Daniël Pardoen is laaiend enthousiast over het evenement, waardoor bedrijven en (toekomstig) personeel elkaar kunnen vinden en kennismaken. “Er wordt al lang geroepen dat er een dergelijk event moet komen. Nu komt het er en dan vind ik eigenlijk ook dat alle bedrijven moeten meedoen.” Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Alle deelnemers betalen een bijdrage van € 150,-. Winkeliers en horeca die in hun eigen locatie zich presenteren, betalen niets extra’s. Standhouders krijgen voor de kostprijs van € 350,- een pasklare stand met elektra, inclusief opbouw en afbraak. De organisatie is nog hard op zoek naar sponsors. Er kunnen ook nog meer deelnemers zich aanmelden. 

Economie, onderwijs en werken

De PRO (Purmerendse Regio Ondernemers) is bij al deze activiteiten sterk vertegenwoordigd. Daniël Pardoen: “Er zijn mensen die denken dat de PRO niet meer is dan de PRO Biznizborrel, die maandelijks in de Bonte Koe wordt gehouden, maar dat is misschien 10 procent van de activiteiten. We doen met de PRO en via Purmerend 2000 Plus zo veel meer voor de economie, het onderwijs, voor wonen en werken en voor de toekomst van onze kinderen. Wij lossen samen problemen op waarvan veel ondernemers niet eens weten dat ze bestaan. Voor het lidmaatschapsgeld van de PRO van € 260,- per jaar zijn dus wel 65 vrijwilligers voor je in touw. Waar vind je dat?”

Citymarketing

Daniël Pardoen is blij dat de Citymarkting Pur­mer­end (ook vallend onder de Stichting Purmer­end 2000 Plus) onlangs is gestart. “De aftrap is geweest, de campagnes draaien al, de website is gereed, op social media en anderszins zijn we heel actief. Nu gaan we verder onze doelen en de kalender voor 2019 vaststellen. De eerste reacties zijn positief, maar ook afwachtend.” Daniël Pardoen wil van het bestuur van de Stichting Purmerend 2000 Plus graag zijn bijzondere waardering uitspreken voor de gemeentelijk beleidsadviseur Harry Buseman (EZ), voor Arwin Versteijne (bestuur KHN) en voor Richard Gort van de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO). “Deze mensen verdienen een grote pluim,” aldus de voorzitter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *