VOWA Jaarprijs betekent veel voor Volendams bedrijf Podobrace

 Of we even langs mogen komen voor een gesprekje… “Natuurlijk, maar kan dat misschien volgende week, want ik sta net op het punt om naar Hongkong te vertrekken.” Aan het woord Bill Duin van Podobrace, met vader Rob winnaar van de VOWA jaarprijs 2018.

Gedeputeerde Jaap Bond reikt de prijs uit aan Bill | foto: Han Giskes

”PRACHTIG OM TE ZIEN DAT AL HET HARDE WERK VAN ONS ZOVEEL WAARDERING EN RESPECT OPLEVERT”

VOWA Jaarprijs betekent veel voor Volendams bedrijf Podobrace

Een prestigieuze prijs, want elk jaar worden alleen de meest opvallend presterende bedrijven uit de regio Volendam-Waterland genomineerd. Zo waren ook Dekker Installatietechniek(Beemster), Bert Jonk Autoverhuur, Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster EE(Waterland) en De Reclamestudio (Zeevang) genomineerd.

Als we elkaar na een paar dagen dan toch de hand drukken, breekt 33-jarige Bill, als een spraakwaterval los over zijn bedrijf.

Sportfysiotherapie

“Wij zijn zo’n acht jaar geleden begonnen met Podobrace. Mijn vader Rob Duin – nog altijd actief als verzorger van handbalvereniging Volendam –  werkte toen al zo’n jaar of dertig jaar als fysiotherapeut. In de loop van de jaren had hij zich door middel van studies gespecialiseerd in sportfysiotherapie, podoposturale therapie en sportpodologie. Hij ontdekte dat het mogelijk was door middel van hulpmiddelen langdurige klachten te voorkomen, verminderen of zelfs te beëindigen. Omdat de vraag naar zijn producten steeds verder toenam, richtten we samen de website podobrace.nl op, inmiddels uitgegroeid tot marktleider in (sport)braces en(sport)zolen, inlegzolen, compressiekousen en andere medische hulpmiddelen inde Benelux,  Duitsland en nog eens tien andere landen”, aldus Bill.

Speciaal programma

“Mensen die onze producten kopen, hoeven soms niet meer naar de dokter of fysiotherapeut en dat is het mooiste wat er is”, gaat hij verder. “Ze kunnen via een speciaal  programma op onze website zelf ontdekken wat de klachten zijn en waar ze vandaan komen. Daarom ben ik eerst begonnen alle medische termen te vertalen naar voor iedereen begrijpelijke Tante Truus-taal.Boeken vol heb ik geschreven, maar nu kan iedereen betrekkelijk eenvoudig ontdekken waar de klachten vandaan komen.

We betrekken onze producten uit eenenzeventig verschillende leveranciers, want alleen de beste producten komen op onze website. Onze klanten lopen namelijk met lichamelijke klachten,pijn zelfs. Willen dus snel en zo goed mogelijk geholpen worden. Daarom ligt daar nog altijd de nadruk. Zo zitten er altijd twee fysiotherapeuten klaar om als de klant er niet uitkomt op de website via de chat, email of telefoon advies te geven.

En het werkt, onze klanten zijn tevreden. Normaal is het zo dat van alle honderd mensen die op een website komen, 3,96% een bestelling plaatst. Bij ons is dat  11,7%! En we gaan ons assortiment nog verder uitbreiden. Door de aankoop van een andere grote Europese webshop kunnen we straks zo’n 200.000 producten aanbieden in 15 landen.”

Samenwerken

Dat gebeurt niet alleen via de eigen website, maar ook via onder andere bol.com. Bill Duin: “Natuurlijk moeten we daarvoor betalen, maar je kunt beter samenwerken dan elkaar bestrijden.” In het bedrijfspand in Volendam is niet alleen Podobrace gevestigd, maar ook het online-marketingbedrijf Dunion, web- en reclamebureau Qstylez en het web bedrijfkeeperhandschoen.nl waarvoor de voormalige Volendam- en Feyenoorddoelman Edwin Zoetebier werkzaam was en dat nu wordt gerund door Arjen Heerland.

Samen met Bill Duin uiteraard, die dag en nacht met zijn bedrijf bezig is. “Nu werk ik samen met 42 collega’s, maar toen ik begon verbond ik mezelf bij wijze van spreken zelf door van de verkoopafdeling naar het magazijn”, zegt hij lachend. “Ik heb grote steun aan al die geweldige collega’s hier en mijn vader die me met zijn nuchterheid en rust af en toe weer even terug op aarde zet.  Ontspannen? Ik slaap ongeveer vier uur per dag en stuur mezelf soms dan in mijn dromen zelfs nog e-mails.  En als ik bijvoorbeeld ga sporten, borrel en er zoveel ideeën naar boven dat ik zo snel mogelijk terug ren om ze op te schrijven. Weet je wanneer ik tot rust kom? Als ik bijvoorbeeld terugvlieg vaneen werkbezoek en onderweg lekker een filmpje kan kijken. Gelukkig staat mijn vriendin helemaal achter me, want ik weet dat ik eigenlijk vierentwintig uur per dag met mijn werk bezig ben.”

Tijd voor zoontje

‘s Maandags werkt Duin dan ook altijd vanuit. “Juist om zoveel mogelijk tijd te besteden met mijn zoontje.Daarom betekent die prijs ook zoveel voor me. Natuurlijk levert het ook mooie publiciteit op, maar het is geweldig om te zien dat al dat harde werken van ons allemaal zoveel waardering en respect oplevert. Dus op naar de Ondernemersverkiezing Noord-Holland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *