Veel belangstelling voor de zorg

‘Heb jij hart voor de zorg?’ Met die kreet werden werkzoekenden uitgenodigd om op vrijdag 12 oktober deel te nemen aan de inspiratiebijeenkomst ‘Hart voor de Zorg’. De animo was groot. Liefst 100 belangstellenden meldden zich voor de bijeenkomst in het stadhuis van Zaandam. Zij lieten zich uitgebreid informeren over werken in de zorg. De zorg biedt volop werkgelegenheid. Dat betekent kansen voor geïnteresseerde werkzoekenden. Om hen de mogelijkheid te bieden om zich te verdiepen in de sector, organiseerden WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland en Sigra/Sterk in je Werk de inspiratiedag. 

Breed oriënteren

Door het gevarieerde programma konden bezoekers zich in korte tijd breed oriënteren op de zorg. Zo waren er verschillende workshops waarin deelnemers tips kregen om de juiste loopbaankeuzes te maken. Daarnaast gingen werkzoekenden met een loopbaancoach in gesprek om te ontdekken of de zorg écht bij hen past, en zo ja, welke banen goed aansluiten bij hun wensen en talenten. De basis voor het gesprek was de zogenaamde ‘talentenscan’ die de deelnemers vooraf hadden ingevuld. Deze scan brengt de kwaliteiten en talenten van de deelnemers in beeld.

Meet & greet

Tijdens een meet & greet met negen zorginstellingen konden deelnemers zich laten informeren over alle aspecten van werken in de zorg en over de loopbaanmogelijkheden bij de verschillende organisaties. Alle onderdelen van de zorg, zoals ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg, waren vertegenwoordigd. Het waren zorgverleners zelf die tekst en uitleg gaven. Zo konden de deelnemers zich een goed beeld vormen van het werkveld.

Vervolg

Met alle deelnemers wordt contact opgenomen voor eventuele vervolgstappen na de bijeenkomst. Voor een aantal ligt dat vervolg zeer waarschijnlijk in de zorg. Zij hebben bijvoorbeeld een nader kennismakingsgesprek bij een zorginstelling, of de afspraak om een cv op te sturen. Voor kandidaten die afzien van de zorg, wordt gekeken naar andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat kunnen mogelijkheden zijn die raakvlakken hebben met de zorg, zoals ouderenvervoer. Want ook daar liggen loopbaankansen.

Besef

Werkgevers waren positief over aanpak van de inspiratiedag. August Burgos, senior­ per­soonlijk begeleider bij Prinsenstichting: ‘We hadden echt de gelegenheid om te vertellen wat de zorg inhoudt en hoe breed dat is. Er zijn veel meer functies en mogelijkheden dan mensen in eerste instantie denken, op allerlei instroomniveaus. Het was inspirerend voor ons om te zien dat we veel bezoekers hebben gesproken die vooraf dachten niet te matchen met de zorgsector en die na het gesprek ineens tot het besef kwamen dat er misschien toch een plek voor hen in de zorg kan zijn.’

088-898 21 29     info@wspzw.nl     www.wspzaanstreek-waterland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *