Vakantiekronkel Huub Arents leidt tot unieke installatie met 100 kranen

Een uniek evenement met een net zo uniek stukje techniek.Dat is kort gezegd van toepassing op de derde editie van de Bonte Koe Tap 100,op zaterdag 16 en zondag 17 maart in een grote tent voor het bekende biercafé. In de tent staat een zelfgebouwde tapinstallatie met liefst 100 tapkranen.

The Ierse folkband The Baggers Clan | Foto: Han Giskes

3e BIER TAP 100 IN TENT VOOR DE BONTE KOE              

Vakantiekronkel Huub Arents leidt tot unieke installatie met 100 kranen

Het idee ontstond vier jaar geleden tijdens een vakantie.Linda Arents: “Huub kon op dat moment zijn zaak nog even niet los laten en zat te prakkizeren wat we nog meer kon organiseren met speciaalbier. Na enkele dagen van geestelijke afwezigheid van Huub dreigde ik naar huis te gaan als hij niet stopte om tijdens zijn vakantie met het werk bezig te zijn.”Toen Huub er ineens uit was en hij vertelde dat de vakantie nu kon beginnen omdat hij een geweldig plan had zitten uitwerken, riep hij:“Lin, ik heb het! We presenteren 100 bieren op een zelfgemaakte tapinstallatie.Zelfs de naam heb ik, de Tap 100.”
Zo begon de bouw van een 11 meter lange tap met 4 kanten,zodat er rondom tapkranen kwamen en in de binnenkant alle vaten bier konden staan en worden aangesloten. Maar deze moesten natuurlijk ook gekoeld worden.De ruimte om dit te bouwen was er niet. Een goede vriend, Ronald Jonk, bood uitkomst.Er moesten 100 tapkranen komen, 500 meter aan slangen voor bier en koolzuur, 100 koolzuurmeters, een gigantische koelinstallatie om het bier goed koud te houden en 100 verschillende vaten bier met allemaal verschillende koppelingen.Vervolgens werd een grote tent besteld en omdat het samenviel met St Patricks Day is er ook een Ierse band geboekt die Huub en Linda toevallig tegenkwam in München: The Baggers Clan. In het zuiden van Duitsland bleek de formatie uit Nederland te komen.De hulp kwam van alle kanten. Vrienden, gasten en leden van het Biergilde van De Bonte Koe, maar ook brouwers hielpen om te tappen. En de kinderen stonden met heerlijke broodjes beenham en balletjes gehakt in bierjus. Linda: “En niet te vergeten ons eigen team van De Koe”.

Evenals voorgaande twee jaren belooft de komende editie opnieuw een succes te worden. Op 16 en 17 maart, op beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur, vloeit het bier weer rijkelijk uit de 100 kranen. Men kan ook een glas te kopen, die je als aandenken mag houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *