Re-integratiedeskundige Lida Kwakman ruilt werkzame leven in voor pensioen.

“Ja, het contact met de cliënten, dat mis ik nu eigenlijk het meest,” vertelt Lida Kwakman, “de gesprekken, de voldoening als je iets voor elkaar hebt gekregen.” Lida is net een ruime maand met pensioen. “Maar wat ik zeker niet mis, zijn de druk, de stress, de steeds wijzigende wet- en regelgeving, de strenge eisen van het UWV. Ik ben blij dat  de ‘moet’ er af is!”

Eigen foto

“LEKKER GEEN WEKKER!”

Re-integratiedeskundige Lida Kwakman ruilt  werkzame leven in voor pensioen.

De laatste twaalf jaar van haar 50-jarige carrière werkte Lida samen met Gerda Tol bij Comeback Re-integratie in Volendam. In haar functie van re-integratiedeskundige heeft Lida zich ingezet voor mensen uit de regio die door een fysieke of mentale aandoening zonder hulp niet meer aan de slag kwamen. Mensen met een uitkering of werknemers die door arbeidsongeschiktheid in een re-integratietraject terecht zijn gekomen. Werkgevers moeten twee jaar loon doorbetalen en ook een re-integratietrajectinzetten. “Werkgevers huren ons hiervoor in, net zoals ze een boekhouderinhuren voor de boekhouding. Ieder zijn specialisme. Met de cliënten kijken we naar wat nog wél mogelijk is. Als je heel lang werk hebt gedaan waar je je goed bij voelt en ineens kan je dat niet meer, is het echt moeilijk om te bedenken wat je dan nog wel kan. Het is echt maatwerk, geen verhaal is hetzelfde,” legt Lida uit. “Bij Comeback Re-integratie hebben we een heel groot netwerk. We zoeken uit wat de mogelijkheden van de cliënt zijn en zoeken daar een bedrijf bij. Veel werkgevers zijn bereid om de cliënt een snuffelstage aan te bieden,zodat ze kunnen uitvinden wat bij ze past en wat ze aan kunnen. Het is een prachtig vak en ik heb ook altijd heel prettig samengewerkt met Gerda, en later ook met Christina, Corina,  Anja en Danielle. Ik mis ze wel.”

Eigen tempo  

Maar nu is het voor Lida tijd voor andere zaken. “Ik ga eerst eens even relaxen en genieten van mijn vrijheid, dat zal wel een reactie zijn op de drukte. Lekker in mijn eigen tempo klussen oppakken die zijn blijven liggen. En ik ben met mijn kleinzoons naar NEMO geweest en met mijnkleindochter naar het zwembad. Daar heb ik nu eindelijk tijd voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *