Podobrace en Hotel Volendam streden om IBEV ondernemingsprijs 2018

De IBEV Ondernemingsprijs wordt uitgereikt aan een gerenommeerd bedrijf, dat zijn sporen heeft verdiend op alle gebieden van het ondernemen. André Boon is voorzitter van de Prijzencommissie.
“Door zo’n goed presterend bedrijf zo in de schijnwerpers te zetten voor de Ondernemingsprijs, kan het als voorbeeld en stimulans werken voor andere ondernemingen.” Dit jaar ging de eindstrijd tussen Podobrace en Hotel Volendam.

Foto: Cor Kes,Lux Photography

Podobrace en Hotel Volendam streden om IBEV ondernemingsprijs 2018

Podobrace geeft altijd de juist steun…

Aan de Marconistraat in Volendam werd de commissie ontvangendoor Bill Duin. Het pand aan de Marconistraat is één van de zeven locaties inVolendam waar vanuit Podobrace nu actief is. Acht jaar geleden in 2010 is hetallemaal begonnen. Rob Duin, de vader van Bill, kwam met het idee en stelde ditvoor aan zijn zoon. Vanuit de fysiopraktijk van vader Rob was de ervaring dater maar weinig websites bestonden waar patiënten braces en dergelijke kondenkopen. Met dat idee is Bill aan de slag gegaan. En hoe!

Voorzitter André Boon van de prijzencommissie vertelt: “Billis begonnen met het schrijven van 1574 unieke pagina’s voor de website.Vervolgens is een website en een webshop gebouwd voor de verkoop van producten,zoals braces, bandages en rollators. Maar wat maakt de webshop van Podobrace nuzo anders dan al die andere webshops? Ten eerste zijn de producten allemaalgetest in de eigen praktijken door patiënten en therapeuten. Op die manier weetmen zeker dat een kwalitatief goed product wordt verkocht. Podobrace geeftgratis deskundig advies aan de bezoekers van de webshop. Dat gebeurt door eendeskundig team op kantoor in Volendam. Podobrace heeft twee therapeuten indienst, die dit deskundig advies geven. Om de honderden mailtjes per dag tekunnen beantwoorden heeft Podobrace een protocol geschreven met sjabloons omheel snel te kunnen reageren op de medische vragen vanuit de webshop. Behalve mailenkunnen de klanten ook chatten met Podobrace, ook weer allemaal geregeld vanuitVolendam. Regelmatig zit Bill Duin ’s avonds zelf achter het scherm om zijnklanten persoonlijk te adviseren.”

Service

“De producten worden allemaal vanuit Volendam verstuurd.Daarvoor zijn er nu zeven locaties ingericht met magazijnen. Tot half tien ’savonds besteld, is de volgende dag in huis. Dat lijkt allemaal heel gewoontegenwoordig, maar het moet nog wel even gebeuren… Alles is gericht op service.De klanten beoordelen Podobrace dan ook niet voor niets met een 9,7. Om er voorte zorgen dat de webshop succesvol is, heeft Podobrace een team van slimmemedewerkers in huis, die dagelijks bezig zijn om de webshop te verbeteren. Metwiskundige precisie worden algoritmes opgesteld om de marge te bewaken. Dewebshop moet de juiste kleurcombinatie hebben. De klant is met een paar klikkenal klaar. Podobrace ziet zelfs of een potentiële klant zijn muis richting hetkruisje wil bewegen om de website te verlaten, dan wordt er direct een pop-upactie aangeboden. Allemaal om de webshop zo optimaal mogelijk te laten werken.En dat resulteert in 280.000 unieke, terugkerende klanten,” aldus de juryvoorzitter.

Na de start in 2010 heeft Podobrace nu 42 medewerkers. “Collega’s”,zoals Bill dat zegt, geen personeel. “Samen met zijn collega’s is het Podobracegelukt om de nummer 1 voor medische hulpmiddelen in Nederland én België te zijn.Dat Bill een visie heeft, getuigt de stevige samenwerking met Bol.com. “If you can’t beat them, join them”.

Andere grote projecten

“De ambitie van Bill is groot en elke stap leidt tot eenvolgende. Behalve Podobrace is hij ook bezig met andere grote projecten, zoalsde overname van Athlete, een grote webwinkel in sportkleding. Ook is Bill bezigmet een online marketingbedrijf, genaamd Dunion. Momenteel worden ook testsgedaan met het 3D printen van braces. In 2019 wil Podobrace haar eerste fysiekewinkel openen. Podobrace besteedt al jaren een deel van het resultaat aan goededoelen en liefdadigheidsprojecten. Behalve diverse sportclubs in de regio heeftPodobrace ook een scholenproject gebouwd in Bali.” De Prijzencommissie wasoverdonderd door hetgeen Podobrace in korte tijd heeft weten te presteren. Deslogan: Podobrace: altijd de juiste steun!

Prijzencommissie positief verrast over Hotel Volendam

Alom bekend en waarschijnlijk is iedereen er wel eensgeweest: Hotel Volendam. André Boon, voorzitter van de Prijzencommissievertelt:InKatwoude is het allemaal begonnen in 1973. Het jaar dat Jan Broeks is geborenén het jaar dat de onderneming Motel Katwoude van start is gegaan. De van derValk vestiging in Katwoude bestond toen uit 26 hotelkamers, een bar en eenrestaurant. Motel Katwoude werd vanaf de start gerund door de ouders van Jan: Tonen Riet Broeks.

“Na een interne opleiding in Eindhoven heeft Jan Broek op 1januari 1996 , samen met zijn vrouw Mireille, de directietaken overgenomen.Inmiddels alweer 22 jaar geleden. In 1973 eiste de burgemeester van Katwoudedat het Motel de naam Katwoude moest krijgen. Voor nog meer naamsbekendheid isde vestiging omgedoopt tot Hotel Volendam. Een slimme marketingactie. Na deovername van de onderneming door Jan en Mireille zijn zij in 2003 gestart meteen flinke uitbreiding van het hotel. Maar liefst 129 hotelkamers bieden nu eencomfortabele slaapplaats. Wat eerst een restaurant was met wat hotelkamers, isnu een groot hotel met een restaurant. En vele faciliteiten, zoals vergaderzalenen een sportcentrum met zwembad en sauna. Hotel en restaurant worden regelmatigonderhanden genomen en vernieuwd. Zoals Jan Broeks zegt: “De gasten moeten hetgevoel hebben dat het beter en mooier is dan thuis. Anders blijven de mensenliever thuis of ze gaan ergens anders heen.”

Nieuwe groepsaccommodatie

“De expansiedrift van Hotel Volendam is nog niet geëindigd. Aande overkant van het hotel is een boerderij opgekocht, waar een groepsaccommodatiestaat gepland. Daar kunnen bijvoorbeeld teambuilding activiteiten wordengehouden. Vanuit Hotel Volendam is ook Wasserij Edam ontstaan. Een grotewasserij die vele hotels bedient in heel Nederland. Behalve het runnen vanHotel Volendam heeft Jan Broeks zich tussendoor ook bezig gehouden met de bouwvan het nieuwe Van der Valk hotel Amsterdam-Amstel. Een groot hotel met 206kamers. Op de loonlijst staan maar liefst 130 medewerkers. Hotel Volendam isdaarmee een grote werkgever voor de regio. Binnen het Van der Valk concernheeft men eigen opleidingstrajecten voor het personeel. Daarmee hebben zij dekwaliteit van de opleiding in eigen hand.”

Diverse concepten

“Om vernieuwend te zijn heeft Hotel Volendam de laatste jarendiverse concepten uitgedacht: De Amsterdamse avondarrangementen met bekende Nederlandsezangers; Kaas & Klompen arrangement, in samenwerking met de Simone Hoeve ende Life Cooking Buffetten op zaterdag en zondag. Life Cooking is een grootsucces en trekt volle zalen. De voedselveiligheid wordt gekeurd door een externbureau. Vanzelfsprekend voldoet Hotel Volendam aan de gestelde eisen.”

Duurzaam

“Hotel Volendam is Green Key gecertificeerd, met de status ‘goud’.Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotelbranche.Daarmee gaat Hotel Volendam een stap verder dan de normale wet- en regelgevingvereist. Ook wordt al vijf jaar lang de CO2 uitstoot gemeten van HotelVolendam. Elk jaar weer is het streven deze uitstoot te verlagen.” “Dat is belangrijk,”vindt Jan, “want onze kinderen moeten ook nog een planeet hebben om op televen.”

Positief verrast

De slogan van Hotel Volendam is ‘Verrassend Vanzelfsprekend’. “Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat een vestiging van Van der Valk het makkelijk heeft om de onderneming goed te doen draaien. Maar de Prijzencommissie is zeer positief verrast over hoe Jan en Mireille in 22 jaar Hotel Volendam nog beter en mooier op de kaart hebben weten te zetten.” ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *