Plaquette Mart Stam

Natuurlijk gaat deze column over de onthulling van de 3e plaquette. Ik zie het voor mezelf  als een  mijlpaal van mijn missie; het Erfgoed van Purmerend zichtbaar en daardoor ook bekender te maken.

Mart Stam

6 APRIL DE 3E ONTHULLING

Plaquette Mart Stam

Ruim 2 jaar geleden ben ik namens het Gilde met dit plan begonnen, waarin aanvankelijk men erg sceptisch stond,  het tekent ook de Purmerendse mentaliteit.  “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg!  Echter in mijn werk in het bedrijfsleven had ik ook vaak te maken, dat ik de order niet kreeg, waardoor ik juist extra gemotiveerd raakte om hem als nog binnen te halen.

Om de bekendheid verder te versterken zijn de levens  en de werken van onze iconen  Ko Oud, Jan Stuyt en nu ook van Mart Stam vast gelegd door Jack Otsen in drie compacte naslagwerken. Jack verdient, als belangeloos vrijwilliger,   een geweldige pluim hiervoor. Ook dank ik de gemeente Purmerend en  drukkerij Rijser voor hun financiële bijdrage.

Deze boekjes zijn verkrijgbaar in de V.V.V Museumwinkel in de Peperstraat.

Start Wandelseizoen!

We staan als allen 11 gidsen weer te poppelen om te beginnen aan het nieuwe wandelseizoen. Te beginnen op 6 april na de onthulling van de plaquette met een Architectenwandeling met accenten op en over Mart Stam. Iedere deelnemer krijgt het boekje over het leven en de werken van Mart Stam gratis!

We gaan gewoon door met het laten zien en het vertellen van de mooie geschiedenis van onze stad waar we trots op zijn!

Dick Blokker

Stadgids

www. gildepurmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *