Nu zaaien om straks te oogsten

Het heerlijk avondje is voorbij en de kerst staat voor de deur. Nog een week en dan is het jaar 2018 voorbij gevlogen. Een jaar volvoorspoed en groei, als je de berichten mag geloven. Iedereen is vol gas aan het werk om al het werk af te krijgen voor de kerst of om 2019 voor te bereiden. 

Thierry van der Weide | Foto: Els Broers

Nu zaaien om straks te oogsten

Met dat laatste ben ik alweer even zoet. Wat gaan we in 2019 zoal oppakken? Doorgaans vraag ik aan de ondernemersverenigingen, degemeente en het Purmerendse onderwijs wat zij op hun wensenlijstje hebbenstaan. Uiteraard doe ik dat nu ook, maar ik pak het graag ook eens anders aan.

Daarom is mijn vraag aan u als lezer van Regio Zaken:heeft u wensen? Bent u bezig met de arbeidsmarkt van overmorgen en voorziet u tekorten? Wilt u vanuit uw sector of bedrijf de verbinding leggen met het onderwijs? Wilt u meer of beter contact met docenten en/of leerlingen? Wilt u meer invloed op de lesstof op school? Wilt u de Purmerendse talenten vroeg inbeeld hebben om hen te helpen de juiste schoolcarrière te volgen en daarna bij u aan de slag te gaan als werknemer? Zoekt u stagiairs? Vindt u het leuk om met jonge Purmerenders aan de slag te zijn en hen belangrijke dingen te leren?

Zomaar enkele vragen die ik de afgelopen jaren tegen kwam als motief om als ondernemer dichter bij het onderwijs te gaan staan. Een belangrijke investering voor later. Indien u hiermee aan de slag wilt, maak ik graag een afspraak om dit verder te verkennen!

Tenslotte wil ik Burrie Media, Thijs Burrie in het bijzonder, danken voor de fijne samenwerking gedurende de afgelopen jaren. Dank Thijs!

Thierry van der Weide

Deze column wordt mogelijk gemaakt door de StichtingPurmerend 2000+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *