Nancy Burrie: “Als je hoort dat je kind kanker heeft, stort je wereld in…”

Op 21 september 2017 werd bij Angie Burrie (toen 3 jaar,nu 5 jaar) Acute Lymfatische Leukemie (ALL) geconstateerd. Nu bijna ander halfjaar later vecht zij nog steeds tegen deze verschrikkelijke rotziekte. Gelukkig gaat het de goede kant op met Angie en heeft zij een goede kans om te genezen.Haar zus Vlinder (7) steunt haar door dik en dun. Samen zijn zij een team: Team Angie en Vlinder. Steeds meer mensen hebben zich aangesloten bij dat team. Het team bestaat momenteel uit 27 runners uit de regio, die op 26 mei met de Kika Run meedoen om sponsorgeld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker. Veelondernemers uit de regio steunen dit initiatief.

Een deel van het team Angie en Vlinder liep onlangs de Twiskemolenloop.

TEAM ANGIE & VLINDER 4 KIKA STREEFT NAAR €20.000,- VOOR KINDEREN MET KANKER

Nancy Burrie: “Als je hoort dat je kind kanker heeft, stort je wereld in…”

Nancy Burrie, moeder van Angie, vertelt haar aangrijpende verhaal. “De kinderarts belde en toen wist ik genoeg. Uiteraard had ik gelezen op internet waar een tekort aan witte bloedlichaampjes op kon wijzen. Maar de gedachten aan een ernstige ziekte drukte ik weg. Dit zou mijn kind heus niet overkomen. Dezelfde avond hadden wij een gesprek in het ziekenhuis. De arts had een sterke verdenking van Leukemie. (125 gevallen per jaar in Nederland). De volgende ochtend werden we verwacht in het AMC (Emma Kinderziekenhuis) voor verder onderzoek. Ik bleef heel rustig, maar van binnen suisde mijn bloed door mijn lijf. Ik kreeg het koud en voelde me misselijk. De hele dag onderging Angie onderzoek na onderzoek. Ze ging onder narcose voor een beenmergpunctie, er werd hersenvocht afgenomen, een echo gemaakt van haar hart en longen en foto’s van haar borst en buik. Er moest meerdere keren bloed worden afgenomen. Ze onderging het allemaal zonder slag of stoot. Ze deed het gewoon en ik ook. Ik heb de hele dag lopen trillen als een gek en moest om de haverklap naar de wc,maar hier heeft mijn dochter niets van gemerkt. Aan het einde van de ochtend werd het vermoeden bevestigd. Onze dochter Angie van 3 jaar heeft Acute Lymfatische Leukemie. We stapten in een achtbaan, die voorlopig niet zou stoppen…”

Gelukkig geneest 75 % van de kinderen van kanker. Maar dit betekent ook dat één op de vier kinderen het niet overleeft. Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) financiert onderzoek naar kinderkanker om de behandelmethoden te verbeteren en de overlevingskans te vergroten. De ouders van Angie: Nancy Burrie geboren, getogen en werkzaam in Purmerend, Kelly Schilder uit Volendam en de opa van Angie, ondernemer in Purmerend, rennen samen met nog 24 andere runners uit de regio de Kika Run op 26 mei in Almere.Dit doen zij om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Kika.

Veel regionale ondernemers hebben zich gecommitteerd aan dit initiatief en steunen Team Angie en Vlinder in deze strijd. De reacties zijn hartverwarmend! ITSD uit Purmerend heeft bijvoorbeeld, behalve een mooie donatie,ook de speciale teamshirts bekostigd. Maar veel meer bedrijven hebben een mooi bedrag gesponsord. 

Wilt u als bedrijf ons team alsnog sponsoren? Ga naar: www.runforkika.nl/team-angie-en-vlinder .

Alvast hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *