Na voorzitterswissel nu ook drie nieuwe bestuursleden

Een en al vernieuwing bij de AOV Beemster Ondernemer (BO). Nadat onlangs het voorzitterstokje is overgegaan van Martha Oortman Gerlings naar Bart Tishauser is bekend gemaakt dat er ook in een aantal overige bestuursposten een wisseling plaats vindt. In de laatste algemene ledenvergadering is Jolanda Lammes aangetreden als bestuurslid. Als beoogd bestuursleden voor benoeming in de volgende vergadering, tot respectievelijk secretaris en bestuurslid, staan Carla Bleesing en ‘oudgediende’ Monique Koning, met wie het bestuur op zes personen komt. Alvast een korte kennismaking met de nieuwe (bijna) bestuursleden, alle drie persoonlijk en professioneel met de voeten stevig in de Beemsterpolder.

V.l.n.r. Carla Bleesing, Monique Koning en Jolanda Lammes | Foto: Han Giskes

VERNIEUWING ALOM BIJ AOV BEEMSTER ONDERNEMER…

Na voorzitterswissel nu ook drie nieuwe bestuursleden

Voor Jolanda Lammes was actieve deelname in BO een bijna logische vervolgstap na haar activiteiten voor de Werkgroep Insulinde Bamestra. De geboren Beemsterlinge is zelf werkzaam bij de Rabobank, maar via het bedrijf van haar echtgenoot Lammes Maatwerk in RVS verbonden met het ondernemersleven in de Beemster. “Ik heb inderdaad meerdere raakvlakken om me voor de Beemster in te zetten,” zegt Jolanda. “Bovendien heb ik vanuit de Rabobank meegekregen dat maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk is.”

Ervaring

Monique Koning runt samen met haar man Aannemersbedrijf Koos Koning en Schildersbedrijf Beemster Schilders op bedrijventerrein Bamestra. Ze was al eerder een aantal jaren bestuurslid tot ze er een paar jaar tussenuit ging. “Ik vind het belangrijk dat er iemand in het bestuur zit die nog weet wat er door de jaren heen heeft gespeeld,” licht Monique toe. “Het scheelt wanneer het bestuur bij sommige zaken, die al zijn uitgezocht of behandeld, niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Beter dus een ‘oude rot’ van stal halen,” lacht ze.

Boost

Monique opteerde in eerste instantie voor de rol van secretaris, maar Carla Bleesing was haar voor. Carla is inmiddels drie jaar lid van BO, nadat ze in het eerste jaar, samen met haar compagnon Fleur van Duin, de aanmoedigingsprijs van BO had ontvangen voor haar bedrijf Symfonie Uitvaarten. “Dat gaf zo’n enorme boost, dan blijf je wel lid. De stap naar secretaris in het bestuur is voor mij ook logisch. Ik vind dat leuk om te doen, ik ben bij meerdere organisaties actief in secretariaatwerk.”

Ledengroei

Op de verlanglijst staat, zoals bij de nieuwe voorzitter, onder andere ledengroei. Zo’n 83 Leden op 400 Beemster ondernemers: dat moet beter kunnen. Jolanda: “Als nieuw bestuur kunnen we misschien weer wat andere activiteiten organiseren. Voor en door ondernemers. Ons beter zichtbaar maken en bepaalde diensten aanbieden.” “En benadrukken dat het lidmaatschap goed is voor je netwerk. Je komt op een informeel moment met elkaar in contact,” vult Carla aan. “Dat vergemakkelijkt de stap naar het samen zaken doen.”

Beemster als merk

Verder verwachten de drie dames dat het nieuwe bestuur zich intensief zal bezighouden met het vaststellen en benoemen van de waarden van de Beemster, om deze te behouden wanneer de fusie daar is. “De Beemster zal altijd uniek blijven. Het wordt niet voor niets middels het Werelderfgoed en Visit Beemster neergezet als merk,” geeft Carla aan. “Dat mag wel wat meer aandacht krijgen en is zeker iets waarvoor wij ons gaan hard maken als bestuur, samen met de leden. Het zou mooi zijn wanneer daaruit ook ledengroei voortkomt.” Monique vult aan: “Dat moet zeker kunnen. De huidige ondernemers hebben de crisis overleefd, en kunnen weer vooruit en verder kijken. Samen meer ondernemen, daar is zeker weer ruimte voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *