Medewerkers Bose tonen maatschappelijke betrokkenheid bij diverse klussen

“We willen graag helpen en op deze manier maken we elkaar enthousiast. Daarbij komt dat het leuk is om je collega’s op een andere manier mee te maken dan op het werk.” Dat zeggen Bart Stam en Ivar Groenendijk, respectievelijk 25 en bijna 2 jaar in dienst van Bose Products. Met nog zes collega’s staan ze  op het punt om de muzikale bingo voor bewoners van De Rusthoeve te organiseren en te begeleiden. Het is een van de projecten van de stichting Purmerend Present.

Medewerkers van Bose worden voorafgaande aan de muzikale bingo in De Rusthoeve bijgepraat door Martienke Oosterbaan van Purmerend Present (links) | Foto: Han Giskes

Medewerkers Bose tonen maatschappelijke betrokkenheid bij diverse klussen

Rond de 60 werknemers van de sinds twee jaar in Purmerend gevestigde audio-, speaker- en koptelefoon-gigant toonden gedurende een week hun maatschappelijke betrokkenheid tijdens klussen die bij Purmerend Present zijn aangevraagd. Variërend van het opknappen van tuinen, behangen, schilderen,plafonds witten, zolder opruimen, pannenkoeken bakken, koffie drinken met ouderen en de genoemde muzikale bingo.

Purmerend Present is de organisatie die een brug slaat tussen mensen en bedrijven die iets te bieden hebben aan de ene kant en zij die daarmee geholpen kunnen worden aan de andere zijde. En het ‘men vraagt en wij draaien’ was aan de medewerkers van Bose in prima handen.

Waterlandse Uitdaging

De toegezegde hulp vanuit de Bose-vestiging ontstond tijdens de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging, in november vorig jaar. Martienke Oosterbaan is coördinator van stichting Purmerend Present: “De medewerking van zoveel mensen van één bedrijf is voor ons ook een heel aparte samenwerking. En je moet weten dat het bedrijf alle kosten van de medewerkers voor eigen rekening neemt. De medewerkers helpen dus in de baas zijn tijd. Ook heeft Bose nog een mooi bedrag aan onze stichting gedoneerd”, aldus Oosterbaan.

Elkaar gek gemaakt

Bart Stam: “Alhoewel we ook hebben samengewerkt met de Stichting Vrienden voor Purmerend, Purmerend Werkt, onze deelname aan de PurmerValley Experience en het geluid op de ijsbaan tijdens Winters Purmerend voor een groot deel hebben gesponsord, is dit nieuw voor ons. Maar zeker niet minder leuk. We hebben elkaar binnen het bedrijf ook een beetje gek gemaakt de laatste maanden. Via een portal op de website konden we ons opgeven voor het meedoen aan projecten. De portal vulde zich in korte tijd.”

Glimlach

Ivar Groenendijk, inhakend: “Het is mijn eerste keer om vanuit Bose vrijwilligerswerk te doen. Natuurlijk is dit een mooi stuk maatschappelijk verantwoord staaltje van hulp. Maar ik moet ook bekennen dat we met z’n allen erg veel lol beleven aan dit soort klussen. En het tovert bij de mensen voor wie je het doet een prachtige glimlach op de gezichten. Mooi toch!”

“We kunnen geen problemen oplossen, maar wel een klein stukje bijdragen om het voor de medemens leefbaarder en draagbaarder te maken”, liet E-commerce Projectcoördinator Soraya Terhorst van Bose in een eerder stadium weten. “De bereidheid om lokaal op een sociaal maatschappelijke manier de handen uit de mouwen te steken was vanaf het begin heel groot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *