Kees Gutter en Waterlant’s Weelde werken samen

Bakker Kees Gutter is onlangs een samenwerking aangegaan met Waterlant’s Weelde ten aanzien van ham-kaascroissants en belegde broodjes. De bakkers van Gutter zijn constant aan het innoveren. Waar mogelijk kiezen ze voor ingrediënten uit de streek.

De ham-kaascroissants worden gemaakt met lokale achterham. In dit geval uit Middelie.

Kees Gutter en Waterlant’s Weelde werken samen

“Door gebruik te maken van streekproducten weten we zeker waar het product vandaan komt. Bovendien zijn deze ingrediënten duurzamer, omdat ze geen wereldreis hoeven te maken. Daarbij vinden we het belangrijk samen te werken met lokale partijen”, aldus Greetje Gutter.

Het belangrijkste volgens Gutter is dat de producten vaak veel smaakvoller zijn. “Daarom gebruiken we vanaf nu alleen nog maar Waterlandse vleeswaren. Onze ham-kaascroissants worden gemaakt met lokale achterham en de belegde broodjes en tosti’s worden ook met vlees uit Waterland belegd.”

Een smaakvolle ham-kaascroissant heeft,naast het deeg van de bakkers van Kees, ook lekkere kaas en achterham nodig,aldus de visie van Gutter. “Bij boer Hardebol in Middelie zijn de varkens met liefde grootgebracht en in de slagerij van Waterlant’s Weelde in Oosthuizen wordt het vlees door deslager verwerkt tot heerlijke achterham.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *