Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee winnaar Waterlandse Ondernemersprijs 2018

Vrijdag 4 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Waterland de Waterlandse Ondernemer van het jaar 2018 bekendgemaakt. Na een voordracht- en stemronde en een bezoek van de jury, ging Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee er met de winst vandoor.

Genomineerden Waterlandse Ondernemersprijs

Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee winnaar Waterlandse Ondernemersprijs 2018

Van 15 tot 27 november 2018 konden ondernemers voorgedragen worden, die volgens de voordrager de titel van ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar 2018’ verdienden. Uit deze voordrachtronde kwamen ruim 220 voordrachten voort.

Jurybezoeken

De jury heeft een bezoek aan de ondernemers gebracht. Alle ondernemers presenteerden bijzonder goed op de jurybeoordelingen, als het gaat om werkgelegenheid, naamsbekendheid, innovatie, duurzaamheid, milieu, sociaal karakter, scholing en de bijdrage aan ondernemend Waterland. De jury koos voor Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee als winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2018.

Winnaar

In het juryrapport concludeert de jury dat Jan Peter Valk een ‘onbewuste ondernemer’is. Door de liefde voor zijn vak als fysiotherapeut koos hij in de jaren 80 voor een eigen fysio praktijk. Sindsdien legt hij zijn prioriteiten bij het verlenen van zorg en het zorgen van mobiliteit bij zijn cliënten.
Zijn drijfveer is het contact met mensen en het ondernemerschap is wat hem betreft daar ondergeschikt aan. Toch weet hij, samen met zijn vennoten in de maatschap en zijn team, te innoveren in een markt die aan verandering onderhevig is en waarop steeds meer bezuinigd wordt. Een voorbeeld hiervan is de fysiofitness, die buiten het reguliere zorgaanbod valt. Maar ook de samenwerking met een viertal andere fysio praktijken in de regio en de flinke investering in een test- en expertisecentrum in het Waterland Ziekenhuis,getuigen van ondernemerschap, lef en toekomstvisie. Een onbewuste ondernemer,die vanuit zijn wens om mensen mobiel te houden, durft te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *