“Hard werken, lange dagen en nog een tandje bijzetten.”

“Hoe vaak gaat er een dag voorbij dat je als ondernemer voortdurend druk bent geweest met het beantwoorden van telefoontjes, e-mails en brandjes blussen? En dat je weer niet bent toegekomen aan je belangrijkstetaken zoals innovatie, duurzaam ondernemen en groei?” Carola en Liane de Ruijter van Succesvolle Opvolging in Middenbeemster begeleiden ondernemers van familiebedrijven.

Liane en Carola de Ruijter van Succesvolle Opvolging | Foto: aangeleverd

CAROLA EN LIANE DE RUIJTER BEGELEIDEN ONDERNEMERS VAN FAMILIEBEDRIJVEN

“Hard werken, lange dagen en nog een tandje bijzetten.”

“Het geldt voor veel ondernemers: ze werken in het bedrijf in plaats van eraan”, zegt Liane de Ruijter.“Uiteindelijk gaat dat ten koste van het succes op de lange termijn.” Liane is samen met haar zus Carola  eigenaar van het familiebedrijf Succesvolle Opvolging in Middenbeemster. Zij begeleiden ondernemers van familiebedrijven in heel Nederland. Carola: “Deze ondernemers staan voor andere uitdagingen dan ondernemers in niet-familiebedrijven. Een bedrijf dat je hebt overgenomen kent vaak een lange historie en daardoor veel ingesleten patronen. Bovendien spelen de voorganger en andere familieleden een rol in de onderneming. Zakelijke- en familiebelangen gaan niet altijd makkelijk samen. Omdat in goede banen te leiden heb je speciale kennis en vaardigheden nodig.”

Tandje bij

Hard werken, lange dagen maken en bij drukte zelf nog een tandje bijzetten: dat is volgens Carola en Liane het kenmerk van familiale ondernemers. Liane: “Zo is het altijd gegaan: het maakt onderdeel uit van de bedrijfscultuur. Het risico is dat er teveel zaken op je bordje liggen waarover je de controle wilt houden waardoor je jezelf voorbij loopt. En – nog belangrijker – waardoor je niet bezig kunt houden met de groei van het bedrijf zodat de volgende generatie een gezonde onderneming kan voortzetten.” Speciaal voor familiale ondernemers die nu te vaak ad-hoc bezig zijn en op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privé ontwikkelden Liane en Carola het Leiderschapsprogramma ‘Succesvol ondernemen in jouw familiebedrijf’. Liane: “Het is een combinatie van persoonlijke begeleiding en effectieve groepstrainingen waardoor je ook leert van andere ondernemers in het familiebedrijf. Door het volgen van het Programma “Succesvol ondernemen in jouw familiebedrijf” ontdek je wat je wilt, waar jouw sterke kanten liggen en hoe je jouw doelen bereikt.”

Verfrissend

Het is volgens Liane en Carola voor veel ondernemers heel verfrissend om niet alleen de succesverhalen van collega-ondernemers te horen tijdens de netwerkborrel, maar in een vertrouwde omgeving zorgen of problemen te kunnen delen. En om te horen hoe anderen dit hebben opgelost. “Een paar jaar geleden werden veel ondernemers compleet overvallen door de economische crisis”,zegt Carola. “Met die wetenschap moet je als ondernemer nú aan de slag om het fundament van je bedrijf zo stevig leggen dat ook de toekomstige generatie een gezonde onderneming kan voortzetten.” Liane: “Speciaal voor familiale ondernemers die willen weten wat het Leiderschapsprogramma ‘Succesvol Ondernemen’ voor hen kan betekenen, organiseren we op dinsdag 14 mei 2019 een eendaagse kennismakingsworkshop ‘Haal het beste uit jezelf als ondernemer’ in Burg Golfresort de Purmer. Het is een praktijkgerichte workshop waardoor direct inzicht ontstaat over de volgende stap in jouw ontwikkeling. Toegespitst op ondernemers: resultaatgericht, interactief, to-the-point en praktisch. De workshop heeft een maximaal aantal deelnemers. Hierdoor is er genoeg ruimte voor individuele bedrijfsvragen, persoonlijk strategisch advies en het delen van kennis en ervaring met andere ondernemers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, de toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanmelding.”

Frisse energie

Succesvolle Opvolging verhuist binnenkort naar een ruimer pand aan de Polderweg op Baanstee-Noord in Purmerend. “Steeds meer ondernemers zien de noodzaak en de kracht van het inschakelen van extern advies. We hebbende afgelopen jaren al veel mkb-ondernemers mogen begeleiden. Een heel bijzonder proces waar we na afloop vaak hartverwarmende reacties krijgen”, zegt Carola. “Het is voor ons familiebedrijf belangrijk dat we het verschil kunnen maken. Ook wij zijn ondernemers die de dag graag met een tevreden gevoel afsluiten om met frisse energie en ideeën aan een nieuwe dag te beginnen. Dat heeft niet alleen een positief effect op jezelf, maar ook op je omgeving: zakelijk én privé!”

www.succesvolleopvolging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *