Finish Profiles Groep timmert aan de weg met eigen bouwmethode

De Finish Profiles Groep met het hoofdkantoor aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend timmert flink aan de weg. De afzonderlijke onderdelen: Finish Projectbouw (van design tot bouw), Finish Building (zelfbouwloodsen), Finish Frame (lichtgewicht stalen frames voor de bouw) en Finish Profiles (stalen Dak- en Wandbekleding) zijn alle vier zeer succesvol en de orderportefeuille is voor heel 2019 al goed gevuld. Met de vier ‘poten’ van het bedrijf heeft de Finish Groep alles onder één dak. Met een relatief klein en jong team van toptalenten kan de Finish Groep alle grote en kleine bouwprojecten aan. In de steeds groeiende organisatie is plaats voor nieuwe talenten, bijvoorbeeld als calculator, werkvoorbereider en bouwkundig tekenaar.

V.l.n.r. Chris van der Vossen, Wesley Roeg en Dennis Eikenboom | Foto’s: Els Broers

“MET KLEIN TALENTVOL TEAM KUNNEN WE OOK ALLE GROTE PROJECTEN AAN…”

Finish Profiles Groep timmert aan de weg met eigen bouwmethode

Het bedrijf uit Purmerend, met diverse vestigingen over de hele wereld, doet veel meer dan de meeste mensen weten. Een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden van Finish Projectbouw is het onlangs gereedgekomen pand van TomPoets/­Carwash4All op Baanstee-Noord. Het prachtige pand van 2000 m2 op een kavel van 3200 m2 op bedrijventerrein Baanstee-Noord is in augustus jl. bouwkundig opgeleverd. Het heiwerk startte in januari 2018. Eigenaar Robin Gerhards heeft zijn Carwashbedrijf met stofzuigerplein en poetscentrale sinds 1 december jl., na een tijdje proefdraaien, geopend. Dennis Eikenboom (projectontwikkeling) en Wesley Roeg (werkvoorbereider/projectleider) werken al jaren voor de Finish Groep van directeur/eigenaar Chris van der Vossen. Wesley vertelt: “Een uitdaging bij dit pand was het betonwerk van de wasstraat. Heel arbeidsintensief. De hellingbaan van de autowasstraat loopt schuin omhoog en het water wordt opgevangen in 7 of 8 grote tanks en wordt na filtering hergebruikt. Dat kostte natuurlijk hoofdbrekens, maar we zijn er weer goed uitgekomen. Bijzonder is ook de volledig verzinkte staalconstructie.” Chris van der Vossen vult aan: “Het is toch prachtig dat wij als Purmerends bedrijf dit pand hebben kunnen bouwen voor Robin Gerhards, een Purmerendse ondernemer die zijn nek durft uit te steken”. En begin volgend jaar start het heiwerk voor de bouw op Baanstee-Noord van een 900 m2 groot pand voor Cateraar Garden Party van eigenaar Jos de Wit ook een succesvolle ondernemende Purmerender!”

Team Finish Profiles | Foto: Els Broers

Alle units verkocht

Finish Projectbouw is met vele projecten bezig of heeft ze onlangs afgerond. Dennis Eikenboom vertelt niet zonder trots: “Het Vossenhol, een geheel eigen ontwikkeling van ons bedrijf op Baanstee-Noord, is momenteel in aanbouw. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 13 bedrijfsunits, waarvan bijvoorbeeld een unit van 400 m2 voor Garagebedrijf Alex Soetekouw. Het project moet eind februari/begin maart gereed zijn. Van Overbeek Bedrijfsmakelaardij verkocht alle units al voor de bouw begon. Op Baanstee-Noord verrees in 2016/17 ook al het pand van Triple Showtechniek, als sieraad voor het nieuwe Purmerendse bedrijvenpark.

Volle tevredenheid

Elders in Nederland bouwt Finish Projectbouw b.v. een 6000 m2 groot pand (3000 m2 hal met daarboven 3000 m2 kantoor) voor een interieurbouwer aan het IJ in Amsterdam. In ’s Gravenland is een even groot pand gebouwd voor het bedrijf Zijtveld Grijpers (machinale werkplaats). De begane grond meet 3000 m2. De verdieping bestaat uit 1400 m2 kantoor en 600 m2 parkeerdek. Fase twee van het project is in voorbereiding en start eind dit jaar. Voor het bedrijf Spuitkorf BV (hoogwerkers, pontons en steigerverhuur) in Amsterdam Noord is onlangs opgeleverd een gebouw van 2000 m2. In Zaandam is onlangs het 550 m2 grote pand met werkplaats opgeleverd voor Adrie Jonk t.b.v. Inqcar autoverhuur. In Westzaan is onlangs voor Meijer Boomverzorging een gebouw van 900 m2 tot volle tevredenheid opgeleverd. De projecten tonen volgens Dennis een van de grootste kwaliteiten aan van Finish Projectbouw, met de mogelijkheid van ‘Design en Build’, waardoor kosten en tijd worden bespaard. Door de eigen bouwmethodiek is snelheid en kostenbesparing gegarandeerd. “We hebben hier ook de “design” voor in huis. Maar uiteraard kunnen we ook met architecten werken. Het kan allemaal,” vult Wesley aan.

Innovatief

De Finish Profiles Groep is heel innovatief met de inzet en toepassing van staal in de bouw. “Van een technisch koudgewalst product maken we prachtige dingen,” vertelt Dennis. “100 % procent recyclebaar. Finish Profiles het oudste bedrijf van Chris blijft zich ook innoveren. Er werd onlangs een nieuwe machine voor een felsdak profiel voor dak en/of geveltoepassingen aangeschaft.”

Lichtgewicht zelfbouwloodsen

Lars Bakker (26) is de bedrijfsleider van Finish Building. De zelfbouwloodsen van Finish Building zijn eveneens een groot succes. Er zijn er dit jaar al meer dan vijfenzeventig van geleverd en gemonteerd in Nederland. Daarnaast werden er ook bouwpakketten verkocht, want de klant kan zelf ook vrij gemakkelijk de loodsen monteren. Opmerkelijk zijn de leveringen op Antarctica en voor de mijnbouw in Rusland. Lars lacht “Ja Antarctica, ik wilde graag zelf gaan monteren maar onze afnemer heeft zelf hele slimme mensen in dienst, dus de kans voor een mooie trip zat er helaas niet in”.

De loodsen zijn er in alle maten en mogelijkheden. Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk a/d Amstel nam twee loodsen af van totaal 4800 m2 voor opslag van de vele jeeps en trucks t.b.v. het Rode Kruis. De loodsen zijn demontabel en kunnen na verloop van tijd worden verplaatst. Chris van der Vossen: “En dat alles in koudgewalst staal, een megaproject, de timelaps over de bouw hiervan is te vinden op onze website. Finish Building is een belangrijke groeiparel van ons concern. Mede doordat we dit concept over de gehele wereld kunnen uitrollen.” Lars vult aan: “Het zijn lichte zelfbouwloodsen, voorzien van een lichte staalconstructie zonder puntlast. De hallen kunnen dus geplaatst worden op ongefundeerde ondergrond. Ze worden voor­al met enkelwandige of geïsoleerde platen van Finish Profiles bekleed, als zelfbouwpakket, maar kunnen ook door de Finish montage teams geplaatst worden. Mensen gebruiken ze bijvoorbeeld als hobbyruimte, voor het stallen van boot of caravan, als tuinhuis, garage of kantoor. Er zijn ook veel bedrijven die ze afnemen voor extra opslagruimte etc. Het aantrekkelijke hiervan is ook dat veel kleine hallen zonder vergunning gebouwd mogen worden. Op de website van Finish Building wordt uitleg gegeven omtrent het vergunningsvrij bouwen. “Lars is ook van al deze ins-en-outs op het gebied van regelgeving op de hoogte. Uniek is ook de snelle levertijd van 4 tot 6 weken.”

Finish Profiles Groep, Van IJsendijkstraat 383, 1442 LB Purmerend. Tel: 0299-451200.
www.finish-projectbouw.nl
E-mail: info@finish-profiles.com
www.finish-building.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *