EWP Ingenieurs realiseert veel woonruimte in binnenstad

EWP Ingenieurs uit Kwadijk (Stationsweg 64) heeft weer veel projecten in de regio lopen, waarvan vele in een afrondende fase zijn. Opvallend zijn de vele woningen die door de diverse projecten in de binnenstad ontstaan. Het bedrijf van Eric Westerneng en Jeroen Klein telt momenteel tien medewerkers.WONEN BOVEN WINKELS EN WONEN IN WINKELS…

EWP Ingenieurs realiseert veel woonruimte in binnenstad

Op de Westerstraat, op de plaats van de voormalige Muziekhandel De Staar wordt half januari 2019 de nieuwbouw van een woongebouw opgeleverd. Deze ontwikkeling van Pakhuis Real Estate heeft gezorgd voor de komst van acht huurappartementen van gemiddeld 44 m2. Volgens Eric Westerneng past het nieuwe pand geheel in de omgeving, ondanks of misschien wel dankzij het moderne jasje van het project. Bijzonder is ook het metselwerk zonder voegen, de zinken kap en het hoge afwerkingniveau. Jeroen Klein vult aan: “Het was wel even puzzelen met de ruimte, maar we zijn trots dat we er acht volwaardige appartementen in de vrije sector hebben kunnen realiseren.”

Winkels tot woningen

Volgens Westerneng past de ontwikkeling geheel in de visie om op de buitenring van het centrum meer winkels om te bouwen tot woningen, waardoor winkels zich vooral gecentraliseerd in het voetgangersgebied vestigen en winkelleegstand in de buitenring wordt voorkomen.
Op 21 december is de oplevering geweest van het project Weeshuissteeg, waar EWP samen met Tijmstra Bouw in de voormalige winkelpanden zes appartementen hebben gerealiseerd (3 x 45 m2, 2 x 75 m2 en 1 x 55 m2). Opnieuw een aanwinst voor de binnenstad.

Herbestemming

In de Kraggeveenstraat (het voormalige kantoor van Wooncompagnie) worden nog dit jaar 18 appartementen van 45 m2 opgeleverd. Het is een project van ontwikkelaar Meeridee en de bouw is in vertrouwde handen van Bouwbedrijf Gebr. Winkelaar uit Purmerend.

Westerstraat

In februari 2019 zal de bouw beginnen op het adres Westerstraat 76, waar de voormalige fietsenwinkel op de begane grond wordt omgetoverd tot twee woningen van circa 50 m2. Een bijzondere ontwikkeling wordt ook het plan met de Westerstraat 21, 27 en 29. Het pand van Hans Anders wordt gesloopt en hier komen een nieuwe winkel, met daarboven vier appartementen van 65 m2. De winkel van Marianne’s Hair Design wordt ook compleet nieuwgebouwd en boven de winkel komen twee woningen. Na de bouw zal de kapperszaak terugkeren.

Woningen boven bibliotheek

Een bijzonder project is zonder twijfel de ontwikkeling boven de bibliotheek Waterland aan de Waterlandlaan. Kantoren worden er omgebouwd tot woningen. Er komt een verdieping op, waardoor in totaal 31 appartementen van circa 45 m2 in de huursector en een dakterras kunnen worden gerealiseerd. De gevels krijgen een verschillend uiterlijk. Bouwmij P.W. Schipper uit Almere zorgt hier voor de bouw en de ontwikkeling wordt gedaan door Ophirus Development B.V.. Volgens Jeroen Klein van EWP dient het project in de loop van volgend jaar gereed te zijn.

Sociale woningbouwopgaaf

Eric Westerneng begrijpt de gemeentelijke 30/30/40% regel, waarbij van woningbouwprojecten minimaal 30 procent sociale huur moet zijn, maar hij wijst erop dat bij kleinere projecten, zoals Wonen boven Winkels, dit voor ontwikkelaars/pandeigenaren niet haalbaar is. “Dit kan eigenlijk alleen bij de grotere woningbouwprojecten,” aldus Westerneng.

Kop West

In Kop West Purmerend komt een bijzonder project. EWP heeft een plan gemaakt voor een complex met gezondheidscentrum met fysiotherapiepraktijk, met daarboven 21 appartementen (Ready tot Live) van circa 45 m2 (14 koop en 7 huur).

In Volendam heeft EWP een project voorbereid voor twee koopappartementen van elk 90 m2 aan de Julianaweg 67. Ook hier gaat het om een wonen boven winkels project. Braak Bouw is inmiddels begonnen en zal volgend jaar het pand opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *