Eigenaar Fitness De Kloek sponsort kerstverlichting Middenbeemster

Martin de Graaf, eigenaar van Fitness De Kloek, heeft ervoor gezorgd dat in het winkelgebied van Middenbeemster ook dit jaar kerstverlichting hangt en dat het centrum de benodigde kerstsfeer uitstraalt. Hij heeft namens Fitness De Kloek eigenhandig het benodigde bedrag van € 1200,- gesponsord.

Kerstverlichting ontsteken | Foto: Han Giskes

MARTIN DE GRAAF: “ ER MOET OOK HIER IN KERSTTIJD SFEER ZIJN…”

Eigenaar Fitness De Kloek sponsort kerstverlichting Middenbeemster

Bij de op 22 november jl. gehouden najaarsvergadering van de AOV Beemster Ondernemer (BO) bleek de kerst/sfeerverlichting in het Beemsterwinkelcentrum opnieuw een hot item. De BO had in een eerdere vergadering al besloten de kerstverlichting niet te betalen, omdat het volgens BO een taak van de winkeliers is. Van de 16 winkeliers zouden bovendien slechts vier lid zijn van de BO. In de najaarsvergadering van 22 november jl. bracht onderneemster Patricia van der Linden, eigenaresse van de kledingwinkel In’s & Out’s, het onderwerp opnieuw ter sprake en verzocht BO om op het eerder genomen standpunt terug te komen en het benodigde bedrag van € 1200,- voor het ophangen van deverlichting (gedeeltelijk) te betalen. Na een lange discussie hierover bracht Martin de Graaf, eigenaar van Fitness De Kloek, een prachtige oplossing door het bedrag namens Fitness De Kloek eenmalig te sponsoren.

Samenkomst met winkeliers

Martin de Graaf is met fitness De Kloek al vanaf het begin lid van de AOV Beemster Ondernemer. Na de lange discussie over de financieringvan de kerstverlichting had hij er genoeg van en kwam spontaan met eenoplossing voor dit jaar: “Het ophangen kost € 1200,-? Dan zal ik dat deze keer namens Fitness De Kloek sponsoren,” deelde hij mee. Een luid applaus was zijn deel. Martin vertelt later: “Toch kan ik niet begrijpen dat 16 winkeliers in de Beemster dit niet zelf kunnen oplossen en er op het laatste moment bij de BO nog mee komen om het te betalen. Van de zestien winkeliers zijn maar vier lid van de BO. Ik ben een betrokken ondernemer in de Beemster en vind dat er ook nuin de kersttijd sfeer moet zijn. De verlichting moest gewoon hangen.” Het Beemsterbedrijf Electro 2000 van Rudy van Baarsen heeft de verlichting opgehangen en Martin is zelf ook gaan meehelpen. De Graaf heeft vervolgens de winkeliers uitgenodigd op 7 december samen te komen en een foto te laten maken bij dekersverlichting. “Misschien zullen hierdoor ook meer winkeliers zich aansluitenbij de BO,” aldus de eigenaar van de sportschool. Ook verwacht hij dat de winkeliers volgend jaar wel zelf zorg dragen voor de kerstverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *