Duurzaamheid loont, ook in zaken

De producenten en installateurs van zonnepanelen en warmtepompen kunnen het werk niet aan. Dit geldt ook voor isolatiebedrijven en architecten en aannemers die zich toegelegd hebben op duurzaam bouwen. De omzet van biologische producten stijgt sterk. Het eten van eiwitrijke insecten wordt verkend. Jonge gezinnenleven bewust en kopen alleen wat ze ‘het vertrouwen.’ Dat mag een dubbeltje meer kosten. Duurzaamheid is big business geworden.

Regionale Duurzaamheidbeurs

ZATERDAG 6 APRIL IN DE KLOEK IN MIDDENBEEMSTER

Duurzaamheid loont, ook in zaken

Vijftig bedrijven en organisaties laten op de Regionale Duurzaamheidsbeurs 2019 zien wat ze op dit terrein te bieden hebben. De beurs is op zaterdag 6 april in sporthal de Kloek in Middenbeemster. Zowel de entree als deelname van bedrijven is gratis. De gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Beemster, Landsmeer en Waterland steunen de beurs. Gedeputeerde Economie opent om 10.00 uur de beurs.

Duurzame innovaties

De ondernemers zijn gevarieerd: uit de bouw en de autobranche, maar ook uit de foodbranche en recycling. Zij tonen hun innovaties die de portemonnee – op den duur – lichter en het milieu gezonder maken. Vijf grote autodealers uit de regio showen hun nieuwste modellen elektrische auto’s. Zoals Autobedrijf Peter Ursem die onlangs een gloednieuw pand in Purmerend heeft neergezet dat voor 80%voorziet in de benodigde energie. Maar ook Kia Durmi Auto’s, Louwman Toyota,Volvo Van Kuyk en BMW Düsseldorp. Goede installatiebureaus uit de regio zijn ook op de beurs volop te vinden. Zoals Electro 2000, Duurzaam-aan, Sunforce, Zonnepanelen Volendam, 123 Verwarmen en Aero-therm. Maar ook het Dijklanderziekenhuis dat graag laat zien hoe zij het invullen.

BN’ers

Behalve goed advies van de aanwezige standhouders zijn er BN’ers en regionale experts voor presentaties.  Zoals klimaatdeskundige en weerman Reinier van den Berg. Hij geeft de achtergronden van de klimaatverandering. En frontvrouw Marjolein Jonker van de Tiny Houses-beweging die al jaren gelukkig woont op 20m2. Hovenier Bram Engbersen – de nieuwe Jamie Oliver van de tuinen – geeft gratis tuinadvies. En wil je als monument eigenaar een gratis energiescan – waarde € 950 – winnen? Kom dan naar de stand van Groene Grachten of Duurzaam Bouwloket waar je hoort hoe je stap-voor-stap kunt verduurzamen. Natuurlijk valt er ook wat te proeven, zoals gefrituurde insecten en heerlijke streekproducten.

Gezond verstand

De beurs is breed georiënteerd. Wil Spanjer namens de organisaties: “Duurzaamheid omvat alle aspecten van het leven. Het gaat om verstandig omgaan met wat er is en watje hebt. Energiebesparingen in huis, in reizen en eten zijn met een beetje gezond verstand goed te doen en hebben grote positieve gevolgen. Steeds meer mensen realiseren zich dat. Door de beurs helpen we ze daarbij nog een handje.”

www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *