Docenten bezochten Van Geemen Grond Wegen Water

Aanstekelijk, enthousiast, gedreven. Zomaar drie woorden die alle drie ruimschoots van toepassing zijn op Willem Slot, algemeen directeur van Van Geemen Grond Wegen Water.

Archieffoto

PRIMA KWEEKVIJVER…

Docenten bezochten Van Geemen Grond Wegen Water

Aanstekelijk, enthousiast, gedreven. Zomaar drie woorden die alle drie ruimschoots van toepassing zijn op Willem Slot, algemeen directeur van Van Geemen Grond Wegen Water.

Onlangs bezochten de docenten van SG De Triade te Edam en SG Gerrit Rietveld het al 118 jaar oude familiebedrijf in De Purmer. Willem Slot (48) was als negenjarig jochie al vaak te vinden op de werf van Van Geemen. Vegen, auto’s wassen, shovels schoonspuiten en … op de goede plek zetten. De school werd doorlopen, maar Van Geemen was Willems’ plekkie. Na de opleidingen bleef Willem als vanzelfsprekend bij Van Geemen en sinds 2013 mag hij zich eigenaar noemen. Van Geemen heeft 35-40 werknemers in dienst en beschikt daarnaast over een flexibele schil (ZZP-ers) variërend van 20 tot soms wel 70 man. Het werkgebied van Van Geemen is verspreid over de ‘grote Randstad’, ofwel van Den Helder tot Rotterdam en Utrecht. Van Geemen is op tal van plekken actief en op de dag van het bedrijfsbezoek had van Geemen zo’n 75 lopende werken onder handen…

Fikse uitdaging

Uitgebreid werd stilgestaan bij een van de meest actuele vraagstukken: “Waar vind ik het juiste personeel?”  De vergrijzing vormt een bedreiging voor het ambacht en de opleidingen sluiten in onvoldoende mate aan op de dagelijkse praktijk. Geen verwijt, maar een blote constatering. De ontwikkelingen gaan zo snel dat het voor het onderwijs een fikse uitdaging is om die ontwikkelingen bij te houden. Van Geemen investeert veel, heel veel in opleidingen. Zowel voor het reeds werkzame personeel als voor de nieuwkomers. Opleidingen doen zelden tevergeefs een beroep op Van Geemen. In vrijwel alle geledingen van het bedrijf zijn stagiaires actief en de zaterdaghulpen vormen – net als veertig jaar terug – een prima kweekvijver.

Prachtige loopbaan

De leiders van SG De Triade en SG Gerrit Rietveld zagen ter plekke prachtige mogelijkheden om samen met Van Geemen een programma op te zetten waar meerdere klassen aan kunnen meedoen. Het zal niemand van de aanwezigen verbazen wanneer er binnenkort meer jongens en meiden kiezen voor een prachtige loopbaan in de grond- weg- en waterbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *