Carwash4all winnaar PRO Ondernemersprijs 2018 in de categorie klein

Carwash4all is door de vakjury van de PRO uitgeroepen tot de Ondernemer van het jaar 2018 in de categorie klein. Dit maakte juryvoorzitter Marco Dekker bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PRO in BurgGolf Purmerend. De mededeling bracht bij Robin Gerhards, eigenaar van Carwash4all,een vreugdekreetje teweeg.

Robin Gerhards met zijn Linda direct na de bekendmaking | Foto: Rolf Rijken

 IN ONDERKOMEN AAN DE POLDERWEG IN BAANSTEE-NOORD IS DUURZAAMHEID HET TOVERWOORD

Carwash4all winnaar PRO Ondernemersprijs 2018 in de categorie klein

Carwash4all was een van de drie genomineerden. Grieks Restaurant Kriti en de Waterlandse Witgoedspecialist wonnen weliswaar niet, maar koesteren het zilver. Bepalende factoren bij het toekennen van de prijs zijn: de ondernemer van het jaar levert een bijzondere prestatie bij innoverende activiteiten, levert een bijdrage aan werkgelegenheid, is verdienstelijk voor Purmerend als vestigingsplaats en dito voor het georganiseerde bedrijfsleven.

Lovende woorden

Het juryrapport had lovende woorden voor Robin Gerhards.“Robin heeft in 1996 Tom Poets, destijds eigendom van Tom van Gool,overgenomen. Carwash4all reinigt en poetst nieuwe- en gebruikte auto’s voor particulieren en autobedrijven. Per 1 december jongstleden verhuisde Robin naar de nieuwe locatie aan  de Polderweg in Baanstee-Noord. Hier realiseerde hij zijn ultieme droom, een volautomatische wasstraat.

Hij werkt met 10 FTE, waaronder medewerkers die je tot de categorie moeilijk opvoedbaar of dropout zou mogen rekenen. Door zijn strakke begeleiding brengt hij deze mensen op het rechte pad. En, misschien nog wel belangrijker, hij houdt ze op dit pad. Gerhards heeft twee personeelsleden vanuit de Wajong aan het werk en verschaft stageplekken aan scholieren van Bladergroen (praktijkonderwijs).

In zijn nieuwe onderkomen is duurzaamheid het toverwoord.Gerhards en zijn mensen pompen water op en verwerken het tot osmosewater. Met dit water worden de auto’s gewassen en gepoetst. Het afvalwater wordt weer gezuiverd en schoon terug geleverd aan het grondwater. Door die techniekverbruikt Carwash4all 5% dus heel weinig water. Daarnaast is het pand energieneutraal. Tenslotte sponsort Robin een aantal partijen.”

Extra kick

Daags na de bekendmaking bezoekt Regio Zaken de nagelnieuwe autowasstraat/annex poetsbedrijf. Robin Gerhards is enigszins bekomen van het mooie bericht tijdens de PRO-bijeenkomst. “Ik zal niet zeggen dat ik het hiervoor doe, want daar ben je als ondernemer helemaal niet mee bezig. Maar dit geeft wel een extra kick en vind ik ook een bewijs dat we goed en op de toekomst voorbereid bezig zijn”, aldus de winnende ondernemer.

Gerhards (50) is open en eerlijk over het feit dat zijnvoorganger Tom van Gool een buitengewoon eervolle vermelding verdient. “Hij istenslotte de grondlegger van dit bedrijf en heeft ervoor gezorgd dat Tom Poets,de voorloper van Carwash4all, een begrip is geworden. Ik heb hier verder op mogen en kunnen bouwen. Overigens samen met mijn vrouw Linda en dochter Gaby.”

Van oorsprong kok

Rustig de zaken uitbouwen is het devies van Robin, die oorspronkelijk kok was. Hoe is hij in de autobranche verzeild geraakt? “Ik ben heel leergierig, wil echt alles weten. Van het een kwam het ander en dit kwam op mijn pad. Ik heb er geen spijt van gehad.”

Carwash4all mag intussen grote autobedrijven in de omgeving van de vestiging als vaste klanten rekenen. Heron, Peter Ursem, Van Mossel en Arend laten hun modellen poetsen en wassen bij het volautomatische station aan de Polderweg 5. Verder ziet Gerhards een toename van klanten uit Monnickendam,Edam en Volendam. “Via de N244 is het natuurlijk een fluitje van een cent. Ze zijn er in tien minuten.”

120 auto’s per uur

De 65 meter lange indoorwasstraat heeft een capaciteit van 120 auto’s per uur. De indoor wasstraat is als gemeld heel milieuvriendelijk,want liefst 95 % van het gebruikte water wordt gerecycled. Het water komt uiteen eigen grondwater bron. Daarnaast zijn de gebruikte shampoos en waxen volledig biologisch afbreekbaar. Mede daardoor is Carwash4all heel geschikt voor cabrio’s met hardtop en softtop kappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *