BRASA viert eerste lustrum met BRASA’S Blondje

BRASA aan de Koemarkt in Purmerend bestaat volgende maand 5 jaar! Voor eigenaar Arwin Versteijne en zijn medewerkers volop reden om hierbij stil te staan en het uitgebreid te vieren. De activiteiten spitsen zich niet toe op een speciale datum. “We vieren ons eerste lustrum bewust het hele jaar door met diverse activiteiten”, geeft Versteijne een schot voor de boeg.

Arwin Versteijne in zijn trots aan de Koemarkt | Foto: Han Giskes

BRASA viert eerste lustrum met BRASA’S Blondje

Met BRASA, die qua uitstraling het midden houdt tussen een Grand Café en een brasserie, heeft de eigenaar zijn ultieme droom kunnen verwezenlijken. Versteijne onderneemt sinds 1991 in Purmerend. Hij startte met Bar Rio, opende in 2001 Het Café en is sinds 2014 uitermate succesvol met zijn derde horeca-avontuur.

Met de tijd mee

Met de tijd mee blijven gaan, constant veeleisend zijn en inspelen op de behoeften van de gasten. Het zijn voor Arwin Versteijne depijlers van het succes van BRASA. “En goede en betrokken medewerkers, dat is zo belangrijk”, haast hij eraan toe te voegen. “Het succes van een zaak als deze valt of staat met de mensen die er werken. En ik kan met een gerust hart zeggen dat ze goed zijn. Iedereen is betrokken en voelt zich ook medeverantwoordelijk.Met Sander Slegt als gezicht van de zaak als meest sprekende voorbeeld. En dat is zó belangrijk. Ik hoop dat de gasten dat ook zo ervaren.”

Trots op collega’s

Het is klip en klaar dat Versteijne zich gelukkig prijst met de mensen om hem heen, die hij niet als personeel maar als collega’s betitelt.“Het is een wisselwerking. Wij steken veel energie in de medewerkers. Zo krijgt iedereen die hier een jaar werkt, een cursus aangeboden. Zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Het leuke is dat we die energie ook terugkrijgen.”

Speciaal biertje

In de serie activiteiten in het kader van het lustrum stond de presentatie van BRASA’S Blondje met stip op de eerste plaats. Op de laatste dag van januari was het zover. In nauwe samenwerking met Berging Brouwerij heeft BRASA nu een eigen biertje, op zowel het fust als op de fles. Arwin: “Een supermooi biertje, met 5,8% iets zwaarder dan een gewoon pilsje. De gasten zijn heel enthousiast. Trouwens, we kunnen het ook als cadeau aanbieden, met een glas erbij in een leuke verpakking.”

Huiswijn

In de loop van het jaar presenteert BRASA ook nog een huiswijn, Een Spaanse Verdejo. Daarnaast volgen er meer activiteiten in het teken van het 5-jarig bestaan. Elke tweede woensdag van de maand komt er een thematische avond, waaronder de BRASA Spanish Fiësta, compleet met mooie wijnen en muziek. Noemenswaardig is ook de Fish Market, met allerlei verse vis waaronder tonijn en oesters. “Het is de bedoeling dat de tonijn live wordt aangesneden.”

Verderop in het jaar is Arwin Versteijne van plan om de wielerklassieker Tour Culinair te organiseren. Met tussenstops waar koffie, delunch en champagne wordt geserveerd.

Eigen magazine

Het meest trots is Versteijne op de totstandkoming van een magazine. Dit wordt op 13 maart officieel gepresenteerd. In de uitgave staat uiteraard het 5-jarig bestaan van BRASA centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *