Bouw Markthal Purmerend goed op schema

Het idee, om op de Koemarkt een markthal te bouwen, ontstond op de dag van de kortebaandraverij in september 2017. De bouw van Markthal Purmerend, zoals de officiële benaming luidt, vordert gestaag en ligt keurig op schema.

Architect van het project is Jan Rietvink. De aannemers zijn IJ-Bouw en Knook BV.

Bouw Markthal Purmerend goed op schema

De oplevering van de 7 appartementen, variërend van 120 tot 150 vierkante meter, staat gepland voor eind december. Volgens Pieter Dooper, van ontwikkelaar Attica Vastgoed BV, wordt de markthal onder de appartementen iets eerder opgeleverd.

Het totale plan is een ontwikkeling in het historisch centrum van Purmerend en sluit aan bij de markttraditie van de stad. Deze plek is onderdeel van de Koemarkt en stond voorheen bekend als het nuka terrein (nuchtere kalverenhal). Het complex heeft een dubbele functie, een grote markthal op de begane grond en 7 ruime appartementen op de tweede en derde verdieping.

De ruimte voor de markthal is te beschouwen als een overdekt plein, rondom afgeschermd door hoge glazen puien die naar behoefte geopend en gesloten kunnen worden. Om te openen kunnen deze puien worden opgetrokken, zij knikken dan naar buiten en vormen zo als het ware een luifel. De markthal is dan duidelijk geopend en onbelemmerd toegankelijk vanaf de omliggende openbare ruimte.

De moderne markthal is multifunctioneel en wordt geschikt gemaakt voor een grote diversiteit aan activiteiten. Leidend bij het ontwerpen van dit complex is vooral geweest dat het gebouw een verrijking van de historische binnenstad moet zijn. Daarom is gekozen voor een traditionele opbouw met ‘klassiek’vormgegeven kolommen en gevels. De geschiedenis heeft ook gediend als inspiratie voor de toegangspoort naar het achterterrein vanuit de Plantsoenstraat en de Purmerpoort voor de hoofdentree van de appartementen vanaf de Koemarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *