AZ Benelux Special Valves B.V. sterk in de groei met plugafsluiters voor industrie

AZ Benelux Special Valves B.V. is het Nederlands verkoopkantoor voor AZ Armaturen GmbH, gevestigd in het Zwarte Woud in Duitsland. Het moederbedrijf AZ Armaturen bestaat al meer dan 50 jaar en is producent van plugafsluiters. Deze worden toegepast in installaties voor de chemische en petrochemische industrie. Men kan hierbij denken aan bedrijven als BASF, DSM, AKZO, die vooral wereldwijd actief zijn in de chemische industrie, en aan Shell, BP, Exxon/Esso als het om petrochemische bedrijven gaat. In deze beide industrieën wordt een veelheid aan verschillende typen afsluiters gebruikt. Al deze afsluiters hebben hun specifieke eigenschappen.

Teamfoto AZ benelux | Foto: aangeleverd

ANTON BROERSMA: “OOK NA DE VERKOOP KLANTEN BLIJVEN INFORMEREN EN ADVISEREN…”

AZ Benelux Special Valves B.V. sterk in de groei met plugafsluiters voor industrie

AZ Benelux Special Valves B.V. is al in 1987 opgericht en is sindsdien succesvol uitgegroeid tot een gezond bedrijf met inmiddels 8 medewerkers in de Benelux. Sinds 2016 is ook in Engeland een gelijkwaardig bedrijf opgezet met 2 werknemers. Deze vestiging is actief in de UK en Ierland. Het ligt in de lijn der verwachting dat binnen 5 jaar deze locatie (Wigan gelegen tussen Manchester en Liverpool) aan 8 à 10 mensen een werkplek kan bieden. Op dit moment is het bedrijf voor deze vestiging op zoek naar 2 medewerkers die op korte termijn aangesteld kunnen worden.
De Nederlandse vestiging in Lisse is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten in Nederland, België en Luxemburg. Gezien het succesvolle verloop zal naar verwachting binnen nu en twee jaar een aparte vestiging in België worden opgericht. Deze kan zich dan volledig richten op de activiteiten in de Belgische regio, inclusief Luxemburg. “Ondanks dat er algemeen wordt aangenomen dat Vlaams en Nederlands qua taal op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen in cultuur. Een belangrijk aspect om succesvol zaken te doen in België is dat men, met name in de zuidelijke provinciën, de Franse taal machtig is,” vertelt directeur Anton Broersma.

Kosten voorkomen

Broersma: “Onze AZ plugafsluiters worden vooral toegepast als er sprake is van zogenaamde kritische toepassingen in het productieproces, waarbij het belangrijk is dat er geen ‘dode ruimtes’ in de afsluiters voorkomen. Men wil met dit type afsluiter voorkomen dat het medium (hetgeen door het pijpsysteem wordt verpompt) in de afsluiter achterblijft als deze worden bediend. Een voorbeeld waar ons type afsluiter wordt toegepast is de productie van bitumen, waarbij dit medium kan stollen als het onder een bepaalde temperatuur komt. Indien er een kogelafsluiter (dit is dus een ander type afsluiter) toegepast is en het medium is gestold, kunnen bij bediening van deze afsluiter de afdichtingen beschadigd raken en daardoor lekkage geven in het pijpsysteem. De afsluiter dient dan te worden vervangen, wat enorme kosten met zich mee brengt en verlies van productie.”

Betere oplossingen

De directeur vervolgt: “Wij streven er zoveel mogelijk naar, ook na verkoop, om onze klanten zo goed mogelijk te blijven informeren en daar waar dat mogelijk is de mensen die met onze producten moeten werken te adviseren hoe zij het beste de afsluiters kunnen onderhouden. Ook komt het menigmaal voor dat een klant ons benadert om een betere oplossing te vinden in een bepaalde situatie. In samenspraak met de klant wordt dan bekeken of een afsluiter uit ons leveringsprogramma de juiste oplossing biedt of dat wellicht een aanpassing aangebracht kan worden. Dit is het grote voordeel dat wij de klant kunnen bieden, omdat wij direct met de fabriek kunnen samenwerken. In ons pand in Lisse hebben wij een ruime voorraad aan gerede plugafsluiters, die direct geleverd kunnen worden. Tevens beschikken wij over een goed geoutilleerde werkplaats, waar wij in een kort tijdsbestek afsluiters kunnen reviseren en daardoor een snelle service aan onze klanten kunnen bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *