Autobedrijf Peter Ursem opent uniek duurzaam pand op Baanstee-Noord

Autobedrijf Peter Ursem heeft onlangs op Bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend een van de meest groene en duurzame panden van Nederland gerealiseerd en is sinds 15 oktober jl. geopend op de nieuwe locatie. Duurzaamheid, efficiency en innovatie staan hoog in het vaandel bij het autobedrijf, dat met de merken Mitsubishi, Nissan en Hyundai zeer sterke vertegenwoordigers heeft in duurzaam rijden. Het pand van 2000 m2 op een terrein van 4700 m2 aan de Binnenzeestraat 1 is ideaal gelegen op een zichtlocatie aan de N244. Door de speciale verlichting is vanaf de N244 altijd een prachtige showroom zichtbaar. Directielid: Sandor Peet (44) kijkt met terechte trots naarhet prachtige bedrijf, dat op deze locatie helemaal klaar is voor de toekomst.

Pand Peter Ursem | Foto: Rolf Rijken

SANDOR PEET:“WIJ ZIJN KLAAR VOOR DE TOEKOMST MET ONZE EIGEN ‘MINI RAI’…”

Autobedrijf Peter Ursem opent uniek duurzaam pand op Baanstee-Noord

Op het dak zijn zo’n 370 zonnepanelen geplaatst, die voor een groot deel zorgen voor de eigen energievoorziening. Een compleet klimaatsysteem, een snellaadstation voor elektrische auto’s (binnen een half uur is de accu weer 80% gevuld), alles is gericht op duurzaamheid. Autobedrijf Peter Ursem is als een van de eerste bedrijven in Europa met haar zusterbedrijf EcarACCU in staat een autofabrikant te vrijwaren van aansprakelijkheid. Hierdoor kan de batterij uit een hybride of elektrische auto worden hergebruikt in bijvoorbeeld een energieopslagsysteem. Er word samengewerkt met bijvoorbeeld ARN(auto recycling NL) en het JRC (joint research centre in Petten). In het pand in Zwaag komen van overal uit Europa accupakketten binnen van alle merken. Pieter Ursem: “Wij ontmantelen ze en geven ze met ons unieke systeem een tweede leven. De accucellen worden daarna geleverd aan vele bedrijven en instellingen, tot aan klinieken toe. Vanuit Zwaag gaan de accucellen zelfs in zeecontainers naar Kameroen. Kijk voor meer projecten en wat wij doen op www.ecaraccu.nl.“

Vlnr: Sandor Peet, Pieter Ursem en Maarten Knijnenburg | Foto: Rolf Rijken

Drie culturen verenigd

Bij de bouw van het pand is rekening gehouden met duurzaamheid en milieu, ook met de bouwmaterialen. Op deze manier voldoen wij aan alle huidige hoge eisen. “Dit past helemaal bij onze merken, die voorop lopen met elektrische auto’s, waterstofauto’s en hybride wagens,” vertelt Sandor Peet. “Dit is niet de toekomst, maar het heden. Wij hebben hier drie merken, dus we hebben een erg solide bedrijf.” Sandor vervolgt: “Door onze drie merken verbinden we hier drie culturen, die we ook aangeven in de showrooms. Nissan is sfeervol en innovatief met snelheid en veel extra’s. Mitsubishi is een echt familiemerk met een huiskamersfeer. Hyundai is echt mooi strak en heeft veel modellen.”

Snellaadstation

Het nieuwe pand is een mooie manier om de krachten van de drie merken te bundelen en kosten te besparen. Pieter: “We hebben hier jaren naar uitgekeken. De oude situatie kon niet langer voortduren. We hadden tekort aan werkplekken en er kwam extra werkdruk door de beperkte ruimte.” Hij is tevreden over de uitstekende medewerking van het Q team van de gemeente Purmerend om dit pand tot stand te brengen. Er is o.a. een snellaadstation voor elektrische auto’s, op de energie van de eigen zonnepanelen. Klanten kunnen de accu opladen. Vestigingsmanager Maarten Knijnenburg is volgens Sandor een uitstekend voorbeeld van ‘de vent maakt de tent’.

“Op het gebied van elektrisch en hybride rijden loopt autobedrijf Peter Ursem al veel langer voorop,” vertelt vestigingsmanager Maarten Knijnenburg (34). “Wij geloven in duurzaamheid en onze klanten ook. Het merk Nissan is marktleider in elektrisch rijden en ook onze nieuwe Hyundai Kona EV is met een elektrische opgegeven actieradius van 482 km een absolute topper. De Outlander PHEV heeft ons ook een extra boost gegeven. Vanwege de lage bpm wordt de nieuwe Outlander door de veranderde wetgeving supergoed verkocht. Kortom ook hier we hebben weer goud in handen,” aldus de vestigingsmanager.

Garage en complete autowasplaats

Sandor Peet, de beste vriend van mededirecteur Pieter Ursem, kwam in 1998 bij het autobedrijf werken, vlak na het overlijden van grondlegger Peter Ursem. Sandor is in 2008 met Autobedrijf Peter Ursem in Purmerend begonnen, met Mitsubishi als enige merk en een half gevulde werkplaats. Het zou snel veranderen. Het autobedrijf kreeg op het Component en in de Ohmstraat twee panden voor respectievelijk Mitsubishi en Hyundai. Nissan volgde later. Momenteel heeft Autobedrijf Peter Ursem vestigingen in Purmerend, Zwaag, Alkmaar en Schagen. De occasions staan in het pand in Zwaag. Momenteel werken zo’n 75 mensen bij het bedrijf. In december komen er weer drie nieuwe mensen bij. Sandor: “Wij zijn goed voor ons personeel. Daarom blijven ze hier lang en willen anderen graag bij ons werken. Overigens geldt het ook andersom: als personeel goed voor ons is, zijn wij dit natuurlijk ook voor hun.”

Denken in oplossingen

De officiële opening is verricht door de directeuren van de drie merken, die met een rookmachine met lift op een bijzondere manier werden gepresenteerd. De officiële opening voor de bestaande klanten is geweest op 22, 23 en 24 oktober jl. Drie dagen, voor elk merk één. Er waren zo’n 3500 genodigden. De catering is verzorgd door Runderkamp uit Volendam. “Wij willen graag lokale en regionale partijen een kans geven,” licht Sandor Peet toe. “Dit werkt altijd twee kanten op. Dit toonaangevende pand is gebouwd door een goede relatie van ons. Wij zijn groot geworden door klein te blijven. We denken in oplossingen en staan dicht bij de klant. Onze klantenkring wordt daardoor steeds groter. Het maakt ons niet uit wat de klant koopt, als hij het maar bij ons koopt.” Behalve de showrooms voor de drie merken, beschikt Peter Ursem over een grote en moderne werkplaats.

Nieuwste retailconcepten

Het indrukwekkende gebouw van antracietkleur met veel raampartijen en plafonds op 6 ½ meter hoogte kan dan ook met recht ‘de Mini-Rai’ worden genoemd. De werkplaats is hoog en breed en op het terrein komt een complete autowasplaats. Alles is ingericht volgens de nieuwste retailconcepten. Scholtens Bouw uit Wognum is de bouwer van het unieke pand en het ontwerp is van architect Henk Jagtenberg BV uit Zeist, een specialist in automotive.

Autobedrijf Peter Ursem
Binnenzeestraat 1, Purmerend – Tel: 0299 – 667 332
Mail: info@peterursem.nl – Website: www.peterursem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *